Ilustrační obrázek

Ποιοτική θέρμανση. Εδώ και 55 χρόνια.

Είμαστε μία δυναμική Τσέχικη εταιρεία με πολυεθνικούς θεσμικούς μετόχους, και ανήκουμε στους κορυφαίους, παγκοσμίως, κατασκευαστές χαλύβδινων θερμαντικών σωμάτων. Η ποιότητα των θερμαντικών μας σωμάτων έχει επιβεβαιωθεί κατά την 50ετή μας ιστορία, από περισσότερους από 30 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε μία συνολική λύση στη θέρμανση, και να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις ακόμα και των πλέον απαιτητικών πελατών.

Η κύρια γκάμα προϊόντων μας είναι τα χαλύβδινα θερμαντικά σώματα πάνελ RADIK, οι πετσετοκρεμάστρες KORALUX, τα διακοσμητικά θερμαντικά σώματα KORATHERM και μία πλήρης σειρά από θερμοπομπούς KORADO. Συνεχώς επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων μας με νέα μοντέλα θερμαντικών σωμάτων, καθώς επίσης και με εντελώς νέες τεχνολογίες και προϊόντα. Αυτή η τάση έχει επιβεβαιωθεί από την επιτυχή εξαγορά της εταιρείας LICON HEAT s.r.o., χάρη στην οποία η γκάμα προϊόντων μας επεκτάθηκε με μία πλήρη σειρά από επιδαπέδιους, επίτοιχους και ειδικούς θερμοπομπούς. Ακόμα ένα νέο εγχείρημα είναι το λανσάρισμα τοπικών μονάδων εξαερισμού και ανάκτησης θερμότητας, το οποίο θα επεκτείνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας.

Έρευνα και ανάπτυξη

Έρευνα και ανάπτυξη

Στόχος μας είναι να διασφλίσουμε την μέγιστη ποιότητα κατασκευής και τις αντίστοιχες τεχνικές παραμέτρους των προϊόντων μας, για αυτόν το λόγο απασχολούμε κορυφαίους εγχώριους και ξένους ειδικούς στο πεδίο της τεχνικής και σχεδιαστικής ανάπτυξης, καθώς επίσης συνεργαζόμαστε στενά με ινστιτούτα όπως το πολυτεχνείο του Λίμπερετς. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να επεκτείνουμε συχνά την γκάμα μας, να βελτιώνουμε υπάρχοντα προϊόντα και να βελτιώνουμε περαιτέρω τις τεχνικές, χρηστικές και αισθητικές τους ιδιότητες. Επίσης συνεργαζόμαστε με έναν αριθμό εγχώριων και ξένων εξωτερικών συνεργατών και εμπορικών συνδέσμων. Χάρις στην τακτική επικοινωνία με τους πελάτες, τόσο ιδιώτες όσο και επαγγελματίες, κερδίζουμε την απαραίτητη εμπειρία απευθείας από το πεδίο, την οποία την λαβάνουμε υπόψη κατά το στάδιο της ανάπτυξης και μετέπειτα της κατασκευής.
Οικολογία και προστασία τους περιβάλλοντος

Οικολογία και προστασία τους περιβάλλοντος

Η συνεπής μας προσέγγιση προς στην προστασία του περιβάλλοντος, από την φάση της σχεδίασης της νέας εργοστασιακής μονάδας, μάς τοποθετεί στους πιο συνετούς και φιλικούς προς το περιβάλλον κατασκευαστές, όχι μόνο στην Τσεχια αλλά και πανευρωπαϊκά. Απόδειξη για αυτό, αποτελει για παράδειγμα, η τεχνολογία ανάκτησης θερμότητας που χρησιμοποιείται κατά την διαδικασία της παραγωγής, το σύνθετο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, χειρισμού χημικών ουσιών και πρόληψης σοβαρών ατυχημάτων, καθώς και η λεπτομερής παρακολούθηση της ποιότητας των αποβλήτων.

Ιστορία και παράδοση

1965
1990
1996
1997
1998
2002
2006
2007
2013
2018
2020
1965

Η περιοχή της Ceska Trebova είναι γνωστή για την μακρά της παράδοση στην βιομηχανία μετάλλου, η οποία ξεκινά πίσω στο 1909. Πολλές εταιρείες εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του χρόνου, πολλές συγχωνεύτηκαν με άλλες, και μερικές μεταμορφώθηκαν σε εντελώς νέες επιχειρήσεις. Η προέλευση της τεχνικής εταιρείας στην Ceska Trebova, η οποία μετά από πολλές αλλαγές στην επωνυμία, στην οργανωτική δομή, στην γκάμα προϊόντων και στην ιδιοκτησία της έγινε η μεγαλύτερη κατασκευάστρια θερμαντικών σωμάτων το 1990, χρονολογείται πίσω στο 1949. Αρχικά, ως επιχείρηση με την επωνυμία Podnik místního hospodářství  και στη συνέχεια ως Kovovýroba και Koventa. Η ίδρυση της τεχνικής εταιρείας το 1965 ουσιαστικά σήμανε την έναρξη της ιστορίας της εταιρείας συμμετοχών KORADO. Ωστόσο, η πόλης της Ceska Trebova, έπρεπε να περιμένει έως και μετά το 1989. Από τότε, η φίρμα KORADO έχει υπάρξει σύμφυτο κομμάτι της περιοχής.

1990

Τα πρώτα χαλύβδινα θερμαντικά σώματα πάνελ RADIK D91 άρχισαν να βγαίνουν στην παραγωγή το 1990. Αυτό το προϊόν έφερε μαζί του ορισμένες σημαντικές καινοτομίες όπως το πλαϊνό κάλυμμα του θερμαντικού σώματος και την χρήση μιας σχάρας κάλυψης στο πάνω μέρος. Αυτό σήμανε μία σημαντική βελτίωση της εμφάνισής του εκείνη την εποχή. Ήταν το πρώτο θερμαντικό σώμα που παράχθηκε με αυτή την επωνυμία και έχει διατηρήσει την ονομασία RADIK έως και σήμερα, δηλαδή για όλα τα 30 χρόνια.

1996

Έναρξη κατασκευής του νέου εργοστασίου KORADO με κόστος σχεδόν 3 δισεκατομμύρια τσέχικες κορώνες CZK.

1997

Έναρξη της παραγωγής στο νέο εργοστάσιο και απονομή της πιστοποίησης ISO 9001.

1998

Το έτος 1998 έφερε μαζί του την απόκτηση μεριδίου 98% του πρώην Γερμανο-Βουλγάρικου εργοστασίου παραγωγής στην περιοχή της Strazhitsa και την ίδρυση μίας θυγατρικής κατασκευαστικής εταιρείας, της KORADO Bulgaria. Η μονάδα στη συνέχεια υποβλήθηκε σε σημαντική ανακαίνιση ώστε να ακολουθήσει τις απαιτητικές ευρωπαϊκές παραμέτρους παραγωγή, και η παραγωγή των θερμαντικών σωμάτων RADIK ξεκίνησε. Αυτά παράγονται σε σχεδόν την ίδια γκάμα όπως στο μητρικό εργοστάσιο, και χρησιμοποιούνται για να προμηθεύουν αγορές της Νότιο Ανατολικής Ευρώπης. Η Βουλγαρία, αυτή τη στιγμή, εξυπηρετεί τις αγορές της Ρουμανίας, της Ουκρανίας, της Ουγγαρίας, της Γαλλίας, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, και φυσικά της τοπικής Βουλγάρικης αγοράς. Το 2018, αυτή η θυγατρική παρήγαγε 467.497 χαλύβδινα θερμαντικά σώματα. Το υπολειπόμενο μερίδιο μετοχών κατέχει τοπικός θεσμικός επενδυτής. Οι μετοχές συναλλάσσονται ελεύθερα στο χρηματιστήριο της Σόφιας.

2002

Αναδιάρθρωση των μεγαλύτερων θυγατρικών και μία σημαντικά θετική μεταστροφή των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

2006

Ποσότητα ρεκόρ παραγωγής και πώλησης θερμαντικών σωμάτων- για πρώτη φορά, κατασκευάσαμε και πουλήσαμε περισσότερα από 2 εκατομμύρια χαλύβδινα θερμαντικά σώματα.

2007

Το 2006 και το 2007, η παραγωγική δυνατότητα του νέου εργοστασίου της KORADO στην Ceska Trebova, δεν πλέον επαρκής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Συνεπώς, πάρθηκε η απόφαση να αυξηθεί η παραγωγική δυνατότητα της μονάδας. Μέσα στο πλαίσιο του προτζεκτ NZK II, μία τέταρτη γραμμή, μεγάλης παραγωγικής δυνατότητας, τέθηκε σε λειτουργία, μαζί με επιπλέον πρέσες για παραγωγή περιβλημάτων, καθώς και εκτεταμένες περιοχές μεταφοράς.  Μία δεύτερη γραμμή συσκευασίας τέθηκε σε λειτουργία καθώς και μία δεύτερη γραμμή με πρέσες για την παραγωγή καλυμμάτων. Το δεύτερο κομμάτι του βαφείου, το οποίο έως τότε είχε προετοιμαστεί δομικά ως εφεδρικό για πιθανή περαιτέρω ανάπτυξη, επίσης ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία. Το πρότζεκτ NZK II αύξησε την παραγωγική δυνατότητα της του εργοστασίου της KORADO στην Ceska Trebova, από δύο σε τρία εκατομμύρια θερμαντικά σώματα το χρόνο.

2013

Η ενσωμάτωση της LICON HEAT στον όμιλο KORADO το 2013 σήμανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός προς την ενδυνάμωση της θέσης όλου του ομίλου στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αυτή η απόκτηση διεύρυνε τη γκάμα προϊόντων ώστε να περιλαμβάνει μία πλήρη σειρά από επιδαπέδιους, ενδοδαπέδιους, επίτοιχους και ειδικούς θερμοπομπούς. Η παράδοση της κατασκευής θερμοπομπών, εκείνη την εποχή υπό την επωνυμία LIKOV, χρονολογείται πίσω στο 1968. Με την πάροδο του χρόνου, η εταιρεία εκσυγχρονίστηκε και το 2004, άλλαξε την ονομασία της σε LICON HEAT. Μαζί με αυτές τις αλλαγές, η εταιρεία επίσης λανσάρισε έναν νέο εναλλάκτη θερμότητας, και παράλληλα υιοθέτησε μία νέα στρατηγική εξαγωγών. Η θυγατρική LICON HEAT, με έδρα στην πόλη της Βόρειας Βοημίας, του Liberec, παράγει περίπου 25.000 θερμοπομπούς το χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς προορίζονται για μεγάλα κατασκευαστικά πρότζεκτ στην αλλοδαπή , αλλά κι ένας επίσης σημαντικός αριθμός εγκαθίσταται σε Τσέχικα νοικοκυριά υπό την ονομασία KORADO. Πρόσφατα, λανσαρίστηκε στην αγορά ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο από ολοκαίνουργιους επιδαπέδιους θερμοπομπούς, με την ονομασία KORAFLEX.

2018

Από την ίδρυσή της το 2009, η Τσέχικη εταιρεία ThermWet s.r.o. Έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη, την παραγωγή, τον σχεδιασμό και την παροχή βελτιστοποιημένων συστημάτων εξαερισμού, με ανάκτηση θερμότητας, για νοικοκυριά, διαμερίσματα, καθώς και για μικρές εμπορικές εγκαταστάσεις, σε όλη την Τσεχία και Σλοβακία. Αυτό είναι ένα λογικό βήμα για την KORADO a.s. με το οποίο παραδοσιακοί μέθοδοι θέρμανσης, συμπληρώνονται με ενεργειακά συστήματα ανάκτησης θερμότητας.

2020

Έχουν περάσεις τριάντα χρόνια από την εισαγωγή του πρώτου μοντέλου RADIK, περισσότερα από 40 εκατομμύρια θερμαντικά σώματα έχουν πωληθεί, και το προϊόν έχει κερδίσει πελάτες σε όλον τον κόσμο χάρη στην ποιότητα και το ευρύ χαρτοφυλάκιο. Αλλά ακόμα και τώρα, υπάρχουν ακόμη νέες λεωφόροι να ακολουθήσουμε. Η καινοτομία έχει οδηγήσει τα θερμαντικά σώματα RADIK στα RADIK VKM8, μία έκδοση η οποία προσφέρει γενική σύνδεση στο θερμαντικό σύστημα, όντας το πιο πρόσφατο νέο προϊόν που προσφέρει η φίρμα KORADO.

Όμιλος KORADO

Ο όμιλος KORADO αποτελείται από τρεις κατασκευαστικές και τρεις εμπορικές εταιρείες. Η μακροπρόθεσμη στρατηγική μας είναι να επεκτείνουμε σταδιακά το κατασκευαστικό μας πρόγραμμα και να προχωρήσουμε σε περισσότερες εξαγορές, οι οποίες θα μας κρατήσουν στην κορυφή της Ευρωπαϊκής αγοράς, στον τομέα της θέρμανσης

KORADO, a.s.

"Το 1996 και 1997 φτιάξαμε μία εντελώς καινούργια εργοστασιακή μονάδα στην Cesk Trebova, για την παραγωγή των θερμαντικών σωματών τύπου RADIK και KORALUX. Αυτές οι εγκαταστάσεις, φτιαγμένες με μία επένδυση σχεδόν τριών δισεκατομμυρίων Τσεχικών Λιρών, αποτελεί την πλέον σύγχρονη εργοστασιακή μονάδα του είδος της σε όλη την Ευρώπη. Απόδειξη για την μοναδικότητα του κτιρίου, το οποίο σύντομα έγινε σημείο αναφοράς της περιοχής, απότελεί το, υψηλού κύρους βραβείο, Κτιρίου της Χρονιάς το οποίο λάβαμε το 1998. Η υλοποίηση τέταρτης γραμμής παραγωγής και συναφών τεχνολογιών ξεκίνησε κατά το έτος 2007. Αυτή η επένδυση ύψους επτακοσίων εκατομμυρίων Τσεχικών Λιρών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας και επέφερε όχι μόνο δυνατότητα αύξηση της παραγωγής αλλά και της αποδοτικότητας. Μεταξύ 2010 και 2011, κάναμε Between 2010 and 2011, προχωρήσαμε σε νέα επένδυση με την εγκατάσταση νέας τεχνολογίας τριχοειδούς συγκόλλησης για τα σώματα τύπου KORALUX, έτσι ώστε να παρέχουμε μια μεγαλύτερη και πιο ποιοτική ποσότητα σωμάτων λουτρού. Επί του παρόντος, το κύριο πρόγραμμα παραγωγής, στην εργοστασιακή μονάδα της Ceska Trebova, είναι τα θερμαντικά σώματα τύπου πάνελ RADIK, τα σώματα λουτρού KORALUX και τα διακοσμητικά σώματα KORATHERM."

LICON s.r.o.

LICON HEAT s.r.o Η επιτυχής εξαγορά της εταιρείας LICON HEAT s.r.o., η οποία διενεργήθηκε την 1η Οκτώβρη, 2013, εήταν ένα σημαντικό βήμα πρός την ισχυροποίηση της KORADO στην ευρωπαϊκή αγορά. Με αυτό το βήμα επεκτείναμε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας με μία πλήρη γκάμα επιδαπέδιων, επίτοιχων και άλλων ειδικού τύπου θερμοπομπών. Η ενσωμάτωση της εταιρείας LICON HEAT στoν ομιλο KORADO είναι ένα σημαντικό βήμα στην μακροπροθεσμη στρατηγική μας να επεδύσουμε σε νέες καινοτόμες και προοδευτικές τεχνολογίες, καθώς και σε νέα προϊόντα και σειρές προϊόντων, οι οποίες θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών πελατών. Από την 1η Μαρτίου 2024, η συγχώνευση της ThermWet s.r.o. στη LICON HEAT s.r.o. ThermWet s.r.o. είναι μια Τσέχικη εταιρεία από τον όμιλο KORADO, κατασκευαστής μονάδων αερισμού και ανάκτησης με δεκαπενταετή παράδοση. Η εταιρεία παρουσιάζεται με τη δική της ανάπτυξη και παραγωγή και χάρη σε αυτό προμηθεύει προϊόντα σε υψηλό τεχνικό επίπεδο, τα οποία είναι εξοπλισμένα με εξαρτήματα υψηλής ποιότητας. Στόχος αυτής της συγχώνευσης είναι να διασφαλίσει τη μελλοντική ανάπτυξη των πωλήσεων μονάδων ανάκτησης και να αξιοποιήσει το τρέχον ενδιαφέρον για ελεγχόμενο αερισμό στα νοικοκυριά. Μαζί, θέλουμε να οικοδομήσουμε μια ισχυρή, πελατοκεντρική εταιρεία που θα προσφέρει ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα στην αγορά. Αυτά τα προϊόντα όχι μόνο σώζουν το περιβάλλον, αλλά σας βοηθούν επίσης να μειώσετε το λειτουργικό κόστος. Η εταιρεία LICON HEAT s.r.o. θα αλλάξει στο νέο όνομα LICON s.r.o. από την 1η Μαρτίου 2024. Αυτή η αλλαγή αντανακλά την αυξανόμενη συμμετοχή και την επέκταση της παρουσίας στην αγορά συστημάτων και τεχνολογιών θέρμανσης και εξαερισμού. LICON s.r.o. Průmyslová zóna Sever 460 11 Liberec 11, Czech Republic tel: + 420 485 131 157 e-mail: [email protected] web: licon-heat.com

KORADO Bulgaria AD

Το 1998 εξαγοράσαμε μερίδιο 98,2% σε μια παλιότερη Γερμανο - Βουλγάρικη εργοστασιακή μονάδα στη βουλγάρικη πόλη της Strajica. Ακολουθως ανακαινίσαμε και εκσυγχρονίσαμε την τοποθεσία ώστε να να πληροί τις απαιτητικές Ευρωπαϊκές παραμέτρους και ξεκινήσαμε την παραγωγή θερμαντικών σωμάτων πάνελ τύπου RADIK. Αυτά παράγονται σχεδόν στην ίδια γκάμα με το μητρικό εργοστάσιο και χρησιμοποιούνται ώστε να προμηθεύουν τις αγορές της νότιας και ανατολικής ευρώπης.

Εμπορικές εταιρείες

Χάρτης εμπορικών εταιρειών
Νέο
Νέο!

Ρίξτε μια ματιά στο νέο μας θερμαντικό σώμα RADIK V-POWER κατάλληλο για αντλίες θερμότητας RADIK V-POWER

Με ενδιαφέρει
Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies ώστε να εξατομικεύσουμε το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουγίες κοινωνικών δικτύων και να αναλύουμε την κίνηση. Επίσης μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά την χρήση της ιστοσελίδας μας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαφημιστές και αναλυτές. Μπορεί να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες μαζί με άλλες πληροφορίες που συλλέγουν για εσάς καθώς χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες τους. Πληροφορίες για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

 
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ