Ilustrační obrázek

Συχνές ερωτήσεις

Ρίξε μια ματιά τι συμβαίνει στον κόσμο της θέρμανσης

Γενικός

Πώς μπορώ να παραγγείλω προϊόντα της εταιρείας σας;

Η διανομή των προϊόντων μας λαμβάνει χώρα μόνο μέσω των εμπορικών μας συνεργατών, οι οποίοι θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν και να σας παρουσιάσουν έναν τιμοκατάλογο. Η απευθείας παραγγελίας από το εργοστάσιο δεν είναι δυνατή. Εμείς, ως κατασκευάστρια εταιρεία δεν προμηθεύουμε απευθείας τους τελικούς πελάτες. Οι όροι παράδοσης κατόπιν παραγγελίας κυμαίνονται από 6-8 εβδομάδες ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος.

Πως επιλέγω το κατάλληλο θερμαντικό σώμα;

Για να επιλέξετε το κατάλληλο θερμαντικό σώμα, χρειάζεται να απαντήσετε ορισμένες απλές ερωτήσεις.

 

 • Τι θερμική απόδοση χρειάζομαι;
  • Η απαιτούμενη θερμική απόδοση αντιστοιχεί πάντα στην πραγματική θερμική απώλεια του χώρου.
  • Ο υπολογισμός θερμικών απωλειών δίδεται μαζί με τη μελέτη του θερμαντικού συστήματος.
 • Σε τι περιβάλλον θέλω να εγκατασταθεί το θερμαντικό σώμα;
  • Ξηρό ή υγρό περιβάλλον;
  • Χωροταξικά όρια (μήκος, ύψος, πλάτος, θέση της θερμοστατικής κεφαλής)
  • Μονίμως θερμαινόμενος χώρος ή κατά διαστήματα θερμαινόμενη εγκατάσταση
 • Τι περιμένω από τα θερμαντικά σώματα;
  • Απόδοση
  • Αισθητική
  • Λειτουργία στεγνώματος
  • Τιμή

Βάσει των αναγκών σας μπορείτε κατόπιν να επιλέξετε από τέσσερις βασικές γκάμες προϊόντων:

 • Χαλύβδινα θερμαντικά σώματα RADIK
  • Χωρίζονται σύμφωνα με το σημείο σύνδεσης (πλευρικά ή από κάτω)
  • Χωρίζονται σύμφωνα με την μπροστινή όχη του πάνελ ( κυματοειδής, λεία, λεία με λεπτά αυλάκια)
  • Με ενσωματωμένο βρόγχο ή εξωτερικό βρόγχο
  • Οριζόντια ή κάθετα
  • Συμπληρωματική επιλογή είναι ο στεγνωτήρας
 • Πετσετοκρεμάστρες KORALUX
  • 5 βασικά μοντέλα που διαφέρουν σε διάμετρο και αξονική τοποθέτηση των οριζοντίων σωλήνων
  • Συμπληρωματική επιλογή είναι ο στεγνωτήρας και η κρεμάστρα
 • Διακοσμητικά θερμαντικά σώματα KORATHERM
  • Οριζόντια ή κάθετα
  • Συμπληρωματική επιλογή είναι ο στεγνωτήρας και η κρεμάστρα
 • Θερμοπομποί
  • Με ανεμιστήρα ή χωρίς
  • Χωρίζονται βάσει της τοποθεσίας εγκατάστασης: Ενδοδαπέδιοι, επιδαπέδιοι, εντοιχιζόμενοι, σε βιτρίνα, ή σε έναν ασυνήθιστο χώρο

Μπορούν τα θερμαντικά σώματα να σχεδιαστούν βάσει των διαστάσεων του χώρου;

Ο καθορισμός των διαστάσεων του θερμαντικού σώματος, βάσει του εσωτερικού όγκου του χώρου, ήταν πολύ δημοφιλής στο παρελθόν, διότι ήταν αρκετά απλός, ωστόσο, και αρκετά ανακριβής σε μια εκ των υστέρων ανάγνωση. Συνεπώς , συνιστούμε να λαμβάνεται υπόψη η μελέτη θερμικών απωλειών, αφού υποδεικνύει με σαφήνεια τις θερμαντικές απώλειες κάθε χώρου και την θερμική βαθμίδα του θερμαντικού συστήματος, βάσει του οποίου μπορούμε να σας προσφέρουμε θερμαντικά σώματα αντίστοιχης θερμικής ισχύος.

Πως να καθορίσω την θερμική απόδοση για διαφορετικές θερμικές βαθμίδες;

Η ισχύς κάθε θερμαντικού σώματος διαφέρει ανάλογα με την θερμική βαθμίδα.

Σύμφωνα με τη νόρμα EN442 (θερμαντικά σώματα), η θερμική ισχύς πρέπει να μετριέται σε ένα ανεξάρτητο, πιστοποιημένο εργαστήριο, με θερμική βαθμίδα 75/65/20°C. Αυτό σημαίνει πως ότι το εισερχόμενο ψυκτικό μέσο έχει κατά την είσοδο του στο θερμαντικό σώμα θερμοκρασία προσαγωγής 75°C, ενώ κατά την έξοδό του από το θερμαντικό σώμα έχει θερμοκρασία επιστροφής 65°C, υπό εξωτερική θερμοκρασία χώρου 20°C.

Εάν αυτές οι θερμοκρασίες μεταβληθούν, η θερμική ισχύς της μονάδας θα μεταβληθεί επίσης. Για αυτό το λόγο, έχουμε διαθέσιμες στους καταλόγους μας, θερμικές αποδόσεις για διάφορες θερμικές βαθμίδες που χρησιμοποιούνται συχνά (90/70/20, 75/65/20, 70/55/20, 55/45/20). Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετική βαθμίδα από αυτή που παρουσιάζεται στον κατάλογό μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον διαδραστικό διαμορφωτή, ο οποίος σας επιτρέπει να μετατρέψετε την θερμική ισχύ σε κάθε βαθμίδα θερμοκρασίας.

Η ισχύς κάθε θερμαντικού σώματος διαφέρει ανάλογα με την θερμική βαθμίδα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα θερμαντικά σας σώματα σε ένα βαρυτικό θερμαντικό σύστημα;

RADIK - ΝΑΙ, αλλά μόνο για τους ακόλουθους τύπους:  KLASIK, KLASIK – R, KLASIK – Z, PLAN KLASIK, PLAN KLASIK – R, LINE KLASIK, LINE KLASIK – R, HYGIENE, CLEAN

KORALUX - ΝΑΙ

KORATHERM - ΟΧΙ

ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ - ΌΧΙ

Ποια είναι η συμβουλή σας, σχετικά με την σύνδεση ενός θερμαντικού σώματος σε ένα κύκλωμα βεβιασμένης κυκλοφορίας, όσον αφορά τα εξαρτήματα σύνδεσης;

Συνιστούμε να συνδέετε το θερμαντικό σώμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρέπεται στο εξάρτημα σύνδεσης:

 • ο έλεγχος ροής του θερμαντικού υγρού
 • το κλείσιμο τόσο της προσαγωγής όσο και της επιστροφής
 • ο έλεγχος της θερμοκρασίας του θερμαινόμενου χώρου

Σημαντικά στην πράξη - η συνιστώμενη χρήση των εξαρτημάτων σύνδεσης:

1 Εισαγωγή νερού στον σωλήνα:
 • θερμοστατική βαλβίδα με προ ρυθμισμένο ρυθμό ροής, δυνατό με σταθερά ρυθμισμένο ρυθμό ροής + θερμοστατική κεφαλή
 • η θερμοστατική βαλβίδα μπορεί να ενσωματωθεί στο εξάρτημα σύνδεσης (εξαρτήματα HM )
2 Επιστροφή νερού στο σωλήνα:
 • ρακόρ τουλάχιστον με λειτουργία σφράγισης (θερμαντικό σώμα κλειστό, θερμαντικό σύστημα σε λειτουργία)
 • ρακόρ με λειτουργία ρύθμισης ή δυνατότητα αδειάσματος ή γεμίσματος του θερμαντικού σώματος (χρήση ειδικού εργαλείου)
 • ρακόρ με ανάλογες λειτουργίες μπορούν να ενσωματωθούν στο εξάρτημα σύνδεσης Screw union with the respective functions may be integrated into the connecting fitting (εξάρτημα τύπου "H” - σωλήνας πολλαπλής προσαγωγής και επιστροφής νερού, συνήθως με κέντρο σύνδεσης 50 mm)

Αυτή η σύσταση βασίζεται στις προϋποθέσεις στο διάταγμα του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου Άρθρο No. 193/2007.

Παράθεση του διατάγματος Άρθρο 193/2007 Παράγραφος 4, Μέρος 1

"...Κάθε θερμαντικό σώμα είναι εξοπλισμένο με βαλβίδα η οποία μπορεί να κλείσει και να ελέγξει τη ροή, έχοντας ρυθμιστή ώστε να διασφαλίσει τοπικό έλεγχο και σύνδεση δύο σημείων, εξαιρουμένων των μονοσωληνίων συστημάτων , καθώς επίσης και ρυθμιστικών ρακόρ, εκτός των περιπτώσεων της παραγράφου 7, τμήματος 5 ”

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα θερμαντικά σώματα θερμιδομετρητές (μετρητές κατανομής δαπανών);

Η χρήση μετρητών κατανομής δαπανών είναι δυνατή και αρκετά συνήθης. Ωστόσο, η KORADO, a.s δεν παρέχει αυτά τα συστήματα και ο τρόπος μέτρησης και εγκατάστασης των θερμιδομετρητών πάνω στα θερμαντικά σώματα, αποτελεί τεχνογνωσία των εταιρειών οι οποίες παράγουν αυτά τα συστήματα. Συνεπώς, παρακαλούμε να απευθύνετε τα ερωτήματά σας απευθείας στους εμπόρους συστημάτων κατανομής δαπανών.

Εάν η επιφάνεια ενός θερμαντικού σώματος πειραχτεί μηχανικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, η εγγύηση βαφής και στεγανότητας του θερμαντικού σώματος και για τις δύο πλευρές της πλάκας στις οποίες τοποθετείται ο μετρητής, παύει να ισχύει. Το καθορισμένο όριο απώλειας της εγγύησης, είναι η περιοχή σε απόσταση 250mm από το σημείο μηχανικής ή θερμικής ζημιάς της πλάκας (σημείο συγκόλλησης, γρατζουνιά στην βαφή στα σημεία των ενώσεων, κτλ., καθώς και κάθε άλλου είδους ελάττωμα που έχει προκληθεί από τέτοιου είδους μηχανική ή άλλη ενόχληση της επιφάνειας του σώματος.

Υπάρχει δυνατότητα επιδιόρθωσης της βαφής των θερμαντικών σωμάτων;

Διορθωτική βαφή - CRAMER

Χρησιμοποιήστε μία βούρτσα για την επιδιόρθωση μικροζημιών στην επιφάνεια βαφής των θερμαντικών σωμάτων. Η διαδικασία επιδιόρθωσης μπορεί να βρεθεί στις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας βαφής.

 
Κεραμικό βερνίκι σε σπρέι

Το κεραμικό βερνίκι σε σπρέι είναι σχεδιασμένο ώστε να επιδιορθώνει μικροζημιές στην επιφάνεια βαφής των θερμαντικών σωμάτων. Η διαδικασία επιδιόρθωσης μπορεί να βρεθεί στις οδηγίες χρήσης της συσκευασίας βαφής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιφανειακή επεξεργασία.

Πώς μπορώ να καθαρίσω τα θερμαντικά σώματα;

Τα φινιρισμένα θερμαντικά σώματα μπορούν να καθαριστούν με τη χρήση ενός κατάλληλου υδατογενούς καθαριστικού για οικιακή χρήση, χωρίς καμία ανεπιθύμητη επίδραση στην βαμμένη επιφάνεια. Αυτά τα καθαριστικά δεν πρέπει να είναι σκληρά (για να μην φθαρεί το φινίρισμα της βαφής), ή αρκετά αλκαλικό ή όξινο (χημικά επιθετικό).

Μία απλή μέθοδος για να διατηρούνται τα σώματα τύπου πάνελ αλλά και τα διακοσμητικά είναι με μια βούρτσα καθαρισμού (αριθμός παραγγελίας Z-D029). Για τη χρήση δεν είναι απαραίτητη η αποσυναρμολόγηση το πλέγμα ή τα πλαϊνά καλύμματα. Το μήκος της βούρτσας καθαρισμού είναι 1.135m, οι τρίχες προέρχονται από ζώο (κατσικίσιο μαλλί), η λαβή είναι ξύλινη.

Έχετε τη δυνατότητα παραγωγής ασυνήθιστων διαστάσεων για τα προϊόντα σας;

Ναι, αλλά μόνο για θερμοπομπούς δαπέδου KORAFLEX. Στον ιστότοπό μας μπορείτε να βρείτε μία φόρμα διαδραστικής αναζήτησης, για την επεξεργασία προσφορών για ασυνήθιστες διστάσεις. Η δυνατότητα παραγωγής του αιτήματός σας θα εξεταστεί από το τεχνικό μας τμήμα, κατόπιν θα λάβετε την προσφορά μας, και εάν επιβεβαιώσετε την παραγγελία, θα σας αποστείλουμε τα δικά σας σχέδια για γραπτή επιβεβαίωση προτού ξεκινήσει η παραγωγή. Ο χρόνος παράδοσης θα εξαρτηθεί ξεχωριστά βάσει της πολυπλοκότητας της τεχνικής λύσης, και θα ξεκινήσει από την στιγμή της παραλαβής δεσμευτικής παραγγελίας. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να προμηθευτούν μέσω αποκλειστικών αντιπροσώπων της KORADO.

Σχετικά με τα υπόλοιπα προϊόντα, αυτό δεν είναι δυνατό σε ότι αφορά την υφιστάμενη σειρά παραγωγής.

Χαλύβδινα θερμαντικά σώματα πάνελ - RADIK

Είναι δυνατή η παραγγελία, πλαϊνών καλυμμάτων, σχαρών, και αξεσουάρ στήριξης;

Για γρήγορη αντικατάσταση των θερμαντικών σωμάτων με κέντρο σύνδεσης 500 mm, υπάρχει διαθέσιμο το μοντέλο RADIK KLASIK -R. Μπορείτε εύκολα να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος του νέου θερμαντικού σώματος σε αυτόν τον πίνακα. Εδώ θα βρείτε ένα κατάλληλο μέγεθος σώματος, με την προϋπόθεση ότι οι παράμετροι του θερμαντικού συστήματος του κτιρίου (π.χ. μόνωση, νέα παράθυρα κτλ.) παραμένουν αμετάβλητα. Όταν κάνετε δομικές αλλαγές μεγάλης κλίμακας, συνιστάται οι θερμικές απώλειες κάθε χώρου να επαναϋπολογίζονται, προς αποφυγή επιλογής υπερμεγέθους θερμαντικού σώματος.

Τι τύπος βαλβίδας χρησιμοποιείται στα θερμαντικά σώματα πάνελ τύπου VK;

Ανέκαθεν χρησιμοποιείται η βαλβίδα HEIMEIER χρησιμοποιείται , καθώς είναι η κορυφαία Ευρωπαϊκή στην περιοχή.  Ο αριθμητικός χαρακτηρισμός τυπώνεται στην μπροστινή όψη της βαλβίδας και μπορεί να αφαιρεθεί μετά την αφαίρεση της θερμοστατικής κεφαλής. Αν χρειαστεί να αντικατασταθεί ένα εξάρτημα ελέγχου μέσα στο θερμαντικό σώμα (βαλβίδα), είναι επιτακτικό, το εξάρτημα (βαλβίδα) να αναγνωριστεί πρώτα από τους τυπωμένους αριθμούς και μετά να παραγγελθεί. Αυτά τα εξαρτήματα δε είναι σε καμία περίπτωση εναλλάξιμα μεταξύ τους, με εξαίρεση τα 4333 και 4360,τα οποία μπορούν να εναλλάσσονται.

1. 1994 έως 1997 - βαλβίδα εισαγωγής με σπείρωμα M 22 x 1.5 και σήμανση  4326 

(Αρ. καταλόγου.: Z-ND-004)

2. 1997 to 2000 - βαλβίδα εισαγωγής με σπείρωμα G ½ και σήμανση  4324

(Αρ. καταλόγου.: Z-ND-005)

3. 2000 to 2005 - ενσωματωμένη βαλβίδα με σπείρωμα G ½ και σήμανση  4340

(Αρ. καταλόγου.: Z-ND-009)

4. 2005 to 2015 - ενσωματωμένη βαλβίδα με σπείρωμα G ½ και σήμανση 4333 (Αρ. καταλόγου.: Z-ND-015)

(Στα μοντέλα VKM and COMBI VK ήδη από 4/2004).

5. 2005 to 2015 - ενσωματωμένη βαλβίδα με σπείρωμα G ½ και σήμανση 4360 

(Αρ. καταλόγου.: Z-ND-057)

Πως υποτίθεται ότι πρέπει να αποσυναρμολογήσω την πάνω σχάρα και τα πλαϊνά καλύμματα ενός σώματος πάνελ RADIK ;

Για θερμαντικά σώματα κατασκευής μετά το 2011

 

 • Πρώτα, πρέπει να βγάλετε την βάση του πάνω καλύμματος .

 • Στη συνέχεια, αφαιρέστε το πλαϊνό κάλυμμα KORADO.
 • Σπρώξτε το πλαϊνό κάλυμμα πρώτα προς τα πάνω, (χτυπήστε το κάτω μέρος του καλύμματος με το χέρι σας) και εν συνεχεία μετακινήστε το προς το πλάι (σύμφωνα με τα βέλη στο διάγραμμα). 

 

 • Τώρα είναι δυνατό να μετακινήσετε και να αφαιρέστε το πάνω κάλυμμα / σχάρα του θερμαντικού σώματος .

 

Για θερμαντικά σώματα κατασκευής πριν το 2011

Αποσυναρμολόγηση

-       Πρώτα είναι απαραίτητο να κρατήσετε γερά το πλαϊνό κάλυμμα στο πάνω και το κάτω άνοιγμα, και να το μετακινήσετε προσεχτικά (για περίπου 1 λεπτό) οριζόντια κατά μήκος των εξόδων, μακριά από το θερμαντικό σώμα.

-       Εν συνεχεία. χτυπήστε ελαφρώς (με ανοιχτή παλάμη) την κάτω άκρη του πλαϊνού καλύμματος προς τα πάνω (το κάλυμμα μετακινείτε 2 mm προς τα πάνω).

-      Το πλαϊνό κάλυμμα μετακινείται ξανά προσεκτικά οριζόντια, κατά μήκος των εξόδων, μακριά από το θερμαντικό σώμα. r.

-       Αυτή η διαδικασία ακολουθείται επίσης και για το απέναντι κάλυμμα.

-       Η πάνω σχάρα πρέπει να μετακινηθεί οριζόντια προς τη μία πλευρά, έτσι ώστε η σχάρα να μην καλυφθεί στην άλλη πλευρά από την πάνω στρογγυλή άκρη του καλύμματος. Η άκρη της σχάρα ανασηκώνεται ελαφρά πάνω από το πλαϊνό κάλυμμα.

-       Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην άλλη άκρη της σχάρας.

-       Η σχάρα είναι στερεωμένη στο θερμαντικό σώμα με έναν πλαστικό γάντζο σχήματος “J”. Είναι απαραίτητο να ψάξετε που, ή σε ποια πλευρά του πλαϊνού καλύμματος (μπροστινή ή πίσω) το κάθετο "πόδι" αυτού του γάντζου βρίσκεται.

-      Κατόπιν ανασηκώστε προσεκτικά τη σχάρα κάθετα προς τα πάνω (το πολύ έως 3mm) ώστε να περιστραφεί και ανασηκωθεί αργά, ώστε, επίσης με τη σειρά του και ο γάντζος ή πιο συγκεκριμένα το κάθετο "πόδι" του, να τραβηχτεί ταυτόχρονα με τη σχάρα και όχι αντίστροφα! Αυτό θα απελευθερώσει τον γάντζο και θα αποσυναρμολογήσει τη σχάρα, επίσης.

-       Ο γάντζος μπορεί πλέον να αφαιρεθεί από τη σχάρα. 

-       Πρέπει να θυμάστε, σε ποιο άνοιγμα της σχάρα ήταν τοποθετημένος ο γάντζος, και προς ποια κατεύθυνση. Το ίδιο ισχύει και για τη σχάρα.

 

Συναρμολόγηση

-       Η σχάρα (δίχως το γάντζο) τοποθετείται πάνω στο θερμαντικό σώμα.

-       Οι άκρες της σχάρας προοδευτικά σπρώχνονται κάτω από τις στρογγυλές άκριες των πλαϊνών καλυμμάτων.

-       Το ένα χέρι τοποθετημένο στο πλαϊνό, (περίπου στο μισό ύψος του σώματος) πιέζει ελαφρά οριζόντια προς το καλοριφέρ και το άλλο χέρι απαλά χτυπά (με ανοιχτή παλάμη) την πάνω στρογγυλή άκρη του πλαϊνού καλύμματος προς τα κάτω - έτσι το κάλυμμα κλειδώνει πάνω στο καλοριφέρ.

Η σχάρα κατόπιν στερεώνεται με τον γάντζο - ο γάντζος τοποθετείται μέσα στην οριζόντια τρύπα. Αυτό επιτυγχάνεται λυγίζοντας ελάχιστα κατά μήκος της άκρης του γράμματος "J" , και μόνο έως ότου ο γάντζος εισέλθει πλήρως στην πλευρά της κορυφής, κατόπιν σπρώχνεται τελείως επίσης προς την πλευρά του "ποδιού".

Πως μπορώ να αναγνωρίσω με σαφήνεια ένα θερμαντικό σώμα RADIK το οποίο έχω στο σπίτι;

Το θερμαντικό σώμα πάνελ μπορεί να αναγνωστεί από την σφραγίδα η οποία αναγράφει την ημερομηνία και την ώρα κατασκευής, και βρίσκεται στην κάτω αριστερή άκρη, εσωτερικά της πρόσοψης του θερμαντικού σώματος.

Είναι δυνατή η παραγγελία, πλαϊνών καλυμμάτων, σχαρών, και αξεσουάρ στήριξης;

Ναι, τα ανταλλακτικά των θερμαντικών σωμάτων μπορούν να γίνουν ξεχωριστή παραγγελία (δες κάτω).

 

Ανάλυση του κωδικού παραγγελίας:

παρ.: Z-BKN-22-300

22 = τύπος

300 = ύψος

 

Πλαϊνά καλύμματα για θερμαντικά σώματα RADIKπαραγωγής μετά το 2011

Πλαϊνά καλύμματα RADIK

ύψος H  (mm)

ΤΥΠΟΣ 11, 20, 21

ΤΥΠΟΣ 22

ΤΥΠΟΣ 33

200

-

Z-BKN-22-200R

Z-BKN-33-200R

300

Z-BKN-11-300R

Z-BKN-22-300R

Z-BKN-33-300R

400

Z-BKN-11-400R

Z-BKN-22-400R

Z-BKN-33-400R

500

Z-BKN-11-500R

Z-BKN-22-500R

Z-BKN-33-500R

554

Z-BKN-11-554R

Z-BKN-22-554R

Z-BKN-33-554R

600

Z-BKN-11-600R

Z-BKN-22-600R

Z-BKN-33-600R

700

Z-BKN-11-700R

Z-BKN-22-700R

Z-BKN-33-700R

900

Z-BKN-11-900R

Z-BKN-22-900R

Z-BKN-33-900R

 

 

Ανάλυση κωδικού παραγγελίας:

παρ.: Z-HK-22-040

22 = τύπος

040 = ύψος (400 mm)

 

Πάνω καλύμματα / σχάρες για θερμαντικά σώματα RADIK παραγωγής μετά το 2011

 

πάνω κάλυμμα RADIK

 

 

μήκος L

ΤΥΠΟΣ 11, 20, 21

ΤΥΠΟΣ 22

ΤΥΠΟΣ 33

400

Z-HK-11-040

Z-HK-22-040

Z-HK-33-040

500

Z-HK-11-050

Z-HK-22-050

Z-HK-33-050

600

Z-HK-11-060

Z-HK-22-060

Z-HK-33-060

700

Z-HK-11-070

Z-HK-22-070

Z-HK-33-070

800

Z-HK-11-080

Z-HK-22-080

Z-HK-33-080

900

Z-HK-11-090

Z-HK-22-090

Z-HK-33-090

1000

Z-HK-11-100

Z-HK-22-100

Z-HK-33-100

1100

Z-HK-11-110

Z-HK-22-110

Z-HK-33-110

1200

Z-HK-11-120

Z-HK-22-120

Z-HK-33-120

1400

Z-HK-11-140

Z-HK-22-140

Z-HK-33-140

1600

Z-HK-11-160

Z-HK-22-160

Z-HK-33-160

1800

Z-HK-11-180

Z-HK-22-180

Z-HK-33-180

2000

Z-HK-11-200

Z-HK-22-200

Z-HK-33-200

2300

Z-HK-11-230

Z-HK-22-230

Z-HK-33-230

2600

Z-HK-11-260

Z-HK-22-260

Z-HK-33-260

3000

Z-HK-11-300

Z-HK-22-300

Z-HK-33-300

 

 

Ανάλυση κωδικού παραγγελίας:

παρ.: Z-DHK-20

20 = τύπος

 

Βάση για πάνω καλύμματα RADIK

Βάση σχάρας

 

 

Όνομα

Αριθμός παραγγελίας.

 

RADIK βάση σχάρας για τύπο 11

Z-DHK-11

RADIK βάση σχάρας για τύπο 20 τύπο21 – για H 500, 600, 900

Z-DHK-20

RADIK βάση σχάρας για τύπο 21 – για H 200, 300, 400, 554

Z-DHK-21

RADIK βάση σχάρας για τύπο 22 και 33 – για H 200, 300, 400, 554

Z-DHK-22

RADIK βάση σχάρας για τύπο 22 και 33 – για H 500, 600, 900

Z-DHK-22-2

RADIK βάση σχάρας για τύπο 22 και 33 - διάφανη

Z-ND-038

RADIK βάση σχάρας για τύπο 22 και 33 - λευκή

Z-ND-046

      

RADIK βάσεις για πλαϊνά καλύμματα

             

Πλαστικό κλείδωμα πλαϊνού καλύμματος: Z-ND-011.

Για σώματα RADIK παραγωγής πριν το 2011.

                                             

KORADO cap Z-ND-039.

Για σώματα RADIK RADIK παραγωγής από το 2011.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά το πρότυπο συναρμολόγησης;

Το υπόδειγμα στήριξης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα μοντέλα θερμαντικών σωμάτων πάνελ της KORADO με σύνδεση στην κάτω πλευρά και κέντρο σύνδεσης 50 mm. Το υπόδειγμα αποτελείται από δύο βασικά τμήματα - πλάκα και μέρη σύνδεσης . Για καθένα από αυτά υπάρχει επιλογή μεταξύ δύο αντικειμένων:

Επιλογή της "πλάκας”:

Εξαρτάται από το μοντέλο και τον τύπο του θερμαντικού σώματος που εφαρμόζεται.

Πλάκα 100

Πλάκα 155

σχεδιασμένα για όλα τα μοντέλα (εκτός του τύπου VKU 33 - για σύνδεση κάτω αριστερά)

Για όλα τα μοντέλα χωρίς εξαίρεση

Επιλογή του "μέρη σύνδεσης”:

Εξαρτάται από τον τύπο εξαρτήματος σύνδεσης του θερμαντικού σώματος .

Μέρος σύνδεσης με εσωτερικό σπείρωμα G½ Μέρος σύνδεσης με εσωτερικό σπείρωμα G¾

για εξαρτήματα με εξωτερικό σπείρωμα G½, π.χ. εξάρτημα αποκλεισμού (αν χρησιμοποιείται μαύρος σωλήνας)

για εξαρτήματα με βίδα σφιγκτήρα (≈ G ¾ συστολή σε G ½) με εσωτερικό σπείρωμα G¾ π.χ. συμπαγές στήριγμα τύπου “H”* (όταν χρησιμοποιούνται χαλκός, πλαστικό, ή συνδυασμοί πλαστικών και μεταλλικών σωλήνων )

 

* 2 τμχ ½" μείωση στα ¾", τα οποία είναι απαραίτητα για τη σύνδεση καλοριφέρ με εξάρτημα σύνδεσης, για χρήση μόνο κατά τη στερέωση του ψυγείου.

Σημαντικό για εξάσκηση:

Δείτε οδηγίες στη χρήση του προτύπου τοποθέτησης.

Πετσετοκρεμάστρες - KORALUX

Πως να εγκατασταθεί μια πετσετοκρεμάστρα ώστε να εμποδιστεί η οξείδωση;

Η οξείδωση δεν είναι συνήθως θέμα ποιότητας του σωληνοειδούς θερμαντικού σώματος , αλλά του εξωτερικού περιβάλλοντος που δρα πάνω στην επιφάνειά του (σχετική υγρασία του χώρου) καθώς και της τοποθεσίας του μέσα στο χώρο.

Για μέγιστη προστασία κατά της οξείδωσης είναι απαραίτητο να ...

... Το θερμαντικό σώμα να τοποθετείται μακριά από σταγονίδια νερού (αυτό είναι κυρίως η περιοχή πάνω από την μπανιέρα / ντουζιέρα - Ζώνη 0 και 1).

Κάθε απαίτηση βάσει εγγύησης, η οποία προκύπτει λόγω οξείδωσης ή άλλων μεταβολών στην επιφάνεια του θερμαντικού σώματος δεν ισχύει για θερμαντικά σώματα τα οποία βρίσκονται μέσα στην εμβέλεια σταγονιδίων νερού ή σκληρών διαλυμάτων.

(Με τη συνδυασμένη χρήση ζεστού νερού και ηλεκτρικού ή αποκλειστικά ηλ. ρεύματος των σωληνοειδών θερμαντικών σωμάτων είναι απαραίτητο η επιστροφή του νερού να βρίσκεται όσο το δυνατόν μακρύτερα στην ζώνη 3 (0.6 μέτρα από τα όρια της μπανιέρας ή της ντουζιέρας).

... η περιοχή που βρίσκεται το θερμαντικό σώμα να εξαερίζεται επαρκώς .

Αυτό σημαίνει ότι παρέχεται επαρκής ποσότητα φρέσκου αέρα. Σε τέτοια σημεία, η κατακρήμνιση της υγρασίας στον αέρα, σε μορφή συμπυκνώματος, είναι αρκετά πιθανό να συμβεί, ιδιαίτερα σε σβηστά θερμαντικά στοιχεία. Αυτή η συμπυκνωμένη υγρασία μπορεί ακολούθως να έχει ανεπιθύμητη επίδραση στην επιφάνεια του θερμαντικού σώματος, προκαλώντας οξείδωση, όταν εκτίθεται μακροχρόνια.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει τακτικός εξαερισμός, ή δεν μπορεί να διασφαλιστεί τακτική ανακύκλωση του αέρα, πρέπει να διασφαλίζεται η συνεχής λειτουργία των θερμαντικών σωμάτων, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο σχηματισμός κρύο περιοχών όπου θα συμπυκνωθεί υγρασία.

Ποια η διαφορά μεταξύ των διαφόρων μοντέλων θερμαντικών σωμάτων μπάνιου KORALUX;

 • Η ονομασία του μοντέλου LINEAR σημαίνει ότι οι οριζόντιοι σωλήνες είναι ίσιοι

 • Η ονομασία του μοντέλου RONDO σημαίνει ότι οι οριζόντιοι σωλήνες είναι κυρτοί

 • Η ονομασία στο μοντέλο Μ σημαίνει ότι το σώμα έχει κεντρική σύνδεση   

 • Ο προσδιορισμός του μοντέλου NEO σημαίνει ότι είναι σωληνοειδές θερμαντικό σώμα με ανοιχτή την μία πλευρά

Μοντέλο KORALUX

Σύντομη περιγραφή

Διάμετρος οριζοντίων σωλήνων [mm]

Διαστάσεις των χαλύβδινων προφίλ D [mm]

Απόσταση (αξονική) των οριζόντιων σωλήνων [mm]

LINEAR

MAX

KLM

Ø 24

41 x 35

35

MAX - M

KLMM

COMFORT

KLT

Ø 24

41 x 35

40

COMFORT - M

KLTM

CLASSIC

KLC

Ø 20

40 x 30

40

CLASSIC - M

KLCM

EXCLUSIVE - M

KLXM

Ø 22

40 x 30

40

RONDO

MAX

KRM

Ø 24

41 x 35

35

MAX - M

KRMM

COMFORT

KRT

Ø 24

41 x 35

40

COMFORT - M

KRTM

CLASSIC

KRC

Ø 20

40 x 30

40

CLASSIC - M

KRCM

EXCLUSIVE - M

KRXM

Ø 22

40 x 30

40

STANDARD

KS

Ø 20

40 x 30

80

Μονάδες εξαερισμού και ανάκτησης θερμότητας

Πόση αποστράγγιση πιθανών συμπυκνωμάτων γίνεται;

Σε κανονική λειτουργία. η υγρασία εκκρίνεται με ασφάλεια στο εξωτερικό, εξαιτίας της ροής του αέρα, χωρίς να συμπυκνώνεται στο εσωτερικό της μονάδας. Ωστόσο, περιστασιακός σχηματισμός συμπυκνωμάτων δεν μπορεί να αποκλειστεί, συνεπώς οι τοπικές μας μονάδες εξαερισμού, χάρη στο σχεδιασμό τους και την μέθοδο κατασκευής, ( η κλίση του σωλήνα σύνδεσης) έχουν τη δυνατότητα να απομακρύνουν κάθε συμπύκνωμα στην εξωτερική πλευρά του περιφερειακού πλαισίου, όπου με φυσικό τρόπο θα απελευθερωθεί στο εξωτερικό περιβάλλον.

Πόσο πολύπλοκη είναι η εγκατάσταση και η συντήρηση των μονάδων εξαερισμού;

Κάθε μονάδα συνοδεύεται από λεπτομερή περιγραφή της εγκατάστασης, σύμφωνα με την οποία το προϊόν μπορεί να εγκατασταθεί κατάλληλα. Γενικά συνιστούμε η εγκατάσταση να γίνεται από έναν επαγγελματία εγκαταστάτη , έτσι ώστε να μπορεί ειδικότερα να τρυπήσει μία δίοδο στον περιμετρικό τοίχο του κτιρίου, και να συνδέσει την μονάδα εξαερισμού στο ηλεκτρικό δίκτυο. 

Διάτρηση 

Ελάχιστο πάχος τοίχου
x [mm]

Διάμετρος

διάτρησης
D [mm]

Εξωτερική διάμετρος σωλήνα PVC
d [mm]

Μήκος σωλήνα PVC
L [mm]

KORAVENT 100

μη περιορισμένη

D ≥ 82

d = 80

L = 500
L =  1000

KORASMART 1300

μη περιορισμένη

D ≥ 120

d = 110

L = 390

KORASMART 1400

KORASMART TUBE 2400

x ≥ 270

D ≥ 162

d = 160

L = 500

KORASMART TUBE 2400E


Η διαδικασία συντήρησης των τοπικών μονάδων εξαερισμού έγκειται στην έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων.

Αλλαγή φίλτρου

Δείκτης αλλαγής φίλτρου - προτεραιότητα

Παραλλαγές φίλτρων

 

I.

II.

Παροχή αέρα

Στόμιο εξαγωγής αέρα

 

KORAVENT 100

Αισθητή μείωση απόδοσης

Ένδειξη στην οθόνη
=
6 μήνες λειτουργίας

G3
F5
ενεργός άνθρακας

-

 

KORASMART 1300
KORASMART 1400

ένδειξη στην οθόνη
=
6 μήνες λειτουργίας

6 μήνες
λειτουργίας

F7
ενεργός άνθρακας

G3

 
 

KORASMART TUBE 2400

ενδεικτική λυχνίας LED

12 μήνες λειτουργίας

G3

G3

 

KORASMART TUBE 2400E

 

Τι συμβαίνει με την φίλτρανση του παρεχόμενου αέρα

Ο φρέσκος εξωτερικός αέρας, σε συνάρτηση με το εξωτερικό περιβάλλον, περιέχει διάφορες ποσότητες ανεπιθύμητων ουσιών (σκόνη, γύρη, καυσαέρια, βιολογικές οσμές, κτλ), έτσι όταν επιλέγουμε συστημα εξαερισμού, είναι καλό να λαμβάνουμε υπόψη την πραγματική ποιότητα του παρεχόμενου εξωτερικού αέρα, και να επιλέγουμε ένα κατάλληλο φίλτρο. Επικρατού διαφορετικές συνθήκες σε κτίρια μες στη μέση της πόλης, κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο ή σε κατασκευαστικές μονάδες, και άλλες σε μια ορεινή περιοχή δίπλα στο δάσος.

ΖΤύποι φίλτρων σύμφωνα με οδηγία ČSN EN 779 για κανονικό αερισμό

Παραδείγματα διαχωρισμένων ουσιών

Χοντρή σκόνη
G
x ≥ 10 μm

G1

φύλλα, έντομα. ίνες υφάσματος, άμμος

ιπτάμενη σκόνη, στάλες νερού, τρίχες

G2

G3

γύρη λουλουδιών, αιωρούμενη σκονη, ομίχλη

G4

μεσαία σκονη, σπόροι
M (F)

M(F)5

σπόροι, τσιμεντόσκονη (χοντρόκκοκα κλάσματα, σωματίδια που προκαλούν λεκέδες, ή εναποθέσεις σκόνης)

M(F)6

μεγαλύτερα βακτήριο, σπόροι με αερομεταφερόμενα σωματίδια,
PM 10 - σκόνη

λεπτή σκόνη
F

F7

βακτήρια, σπόροι, συγκεντρωμένη αιθάλη, τσιμεντόσκονη (λεπτό κλάσμα) π.χ "σκήνη που περνά στους πνέυμονες”

λεπτή σκόνη
G
x ≥ 1 μm

F8

βακτήρια, αιθάλη, ατμοί λαδιού, καπνός, (χοντρό κλάσμα), μεταλλικό οξείδιο καπνού (χοντρό κλάσμα)

F9

απορρόφηση αερίων
A
(ενεργοποιημένος άνθρακας)

A

ελαφροί πτητικοί υδρογονονάθρακες VOC (Volatile Organic Compounds), άσφαλτος., βενζίνη, κηροζίνη και ατμός πίσσας,

φυσικές, αστικές, νοσοκομειακές, μαγειρικές και οσμές μούχλας physical

Πως να αερίζω σωστά

Στα καθιστικά, η ποιότητα του εσωτερικού αέρα σταδιακά επιδεινώνεται εξαιτίας της επίδρασης του ανθρώπου, των δομικών υλικών, των συσκευών που χρησιμοποιούνται, κτλ. Ο αποτελεσματικός αερισμός μπορεί να διασφαλίσει αρκετό φρέκο αέρα καθώς δημιουργεί ένα υγιές και άνετο περιβάλλον για τους χρήστες.

Η ελάχιστη απαιτούμενη ισχύς εξαερισμού στους χώρους διαβίωσης (δωμάτια, υπνοδωμάτια, κουζίνες, κτλ) είναι 0,3 [h-1] σύμφωνα με ČSN EN 15665/Z1. Για να επιτύχετε υψηλότερη ποιότητα εσωτερικού αέρα η συνιστώμενη ένταση εξαερισμού μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 0.5 – 0.7 [h-1], σύμφωνα με ČSN EN 15251. Αυτή η τιμή μας λέει πόσες φορές την ώρα θα πρέπει να επιτρέπουμε να μπαίνει φρέσκος αέρας στον χώρο σε ποσότητα που να αντιστοιχεί στον συνολικό όγκο του εξαεριζόμενου χώρου. O πίνακας παρακάτω απαριθμεί τις συνιστώμενες κανονιστικές τιμές εξαερισμού στα αστικά κτίρια.

Ως κριτήριο αξιολόγησης του εσωτερικού αέρα, κυρίως χρησιμοποιείται στην πράξη είτε η σγκέντρωση CO2 ή η σχετική υγρασία.

Η αυξημένη υγρασία στον αέρα συνδέεται άμεσα με την δημιουργία κηλίδων υγρασίας σε κρύες περιοχές του εσωτερικού και τον μετέπειτα ανάπτυξη μούχλας.

Νέο
Νέο!

Ρίξτε μια ματιά στο νέο μας θερμαντικό σώμα RADIK V-POWER κατάλληλο για αντλίες θερμότητας RADIK V-POWER

Με ενδιαφέρει
Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies ώστε να εξατομικεύσουμε το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουγίες κοινωνικών δικτύων και να αναλύουμε την κίνηση. Επίσης μοιραζόμαστε πληροφορίες σχετικά την χρήση της ιστοσελίδας μας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαφημιστές και αναλυτές. Μπορεί να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες μαζί με άλλες πληροφορίες που συλλέγουν για εσάς καθώς χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες τους.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ